De luchtgekoelde machine van het laserlassen en met water gekoelde lassenmachine

July 21, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over De luchtgekoelde machine van het laserlassen en met water gekoelde lassenmachine

Wanneer het over de handbediende machines van het laserlassen komt, zijn er twee belangrijke types beschikbaar in de markt: luchtgekoeld en met water gekoeld. Beide types hebben hun eigen voordelen en nadelen, en het kiezen van recht één hangt hoofdzakelijk van de eisen van de gebruiker af. In dit artikel, zullen wij de voordelen en de nadelen van zowel de luchtgekoelde als met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen bespreken.

 

De luchtgekoelde Handbediende Machines van het Laserlassen

laatste bedrijfsnieuws over De luchtgekoelde machine van het laserlassen en met water gekoelde lassenmachine  0

 

Voordelen:

 

1. Portabiliteit: De luchtgekoelde handbediende machines van het laserlassen zijn klein en lichtgewicht, makend hen gemakkelijk overal te vervoeren en te gebruiken. Zij zijn ook gemakkelijk te behandelen en te manoeuvreren, makend tot hen een uitstekende optie voor kleinschalige lassentoepassingen.

 

2. Lage Kosten: De luchtgekoelde handbediende machines van het laserlassen zijn minder duur dan hun met water gekoelde tegenhangers. Dit is omdat zij minder complex materiaal en minder middelen om vereisen te werken.

 

3. Minder Onderhoud: Aangezien de luchtgekoelde handbediende machines van het laserlassen geen complexe koelsystemen vereisen, zijn zij gemakkelijker te handhaven. Dit kan sparen tijd en geld op onderhoudskosten helpen.

 

Nadelen:

 

1. Lagere Macht: De luchtgekoelde handbediende machines van het laserlassen hebben een lagere maximummachtsoutput dan met water gekoelde machines. Dit kan een nadeel zijn wanneer het werken met dikkere of sterkere materialen.

 

2. Beperkte Plichtscyclus: De luchtgekoelde handbediende machines van het laserlassen hebben een kortere plichtscyclus dan met water gekoelde machines. Dit betekent zij moeten worden toegestaan voor een bepaalde hoeveelheid tijd na een specifieke periode van gebruik rusten om het oververhitten te verhinderen.

 

De met water gekoelde Handbediende Machines van het Laserlassen

de nieuws-lucht-gekoelde machine van het laserlassen en met water gekoelde lassen machine-QUESTT-img

 

Voordelen:

 

1. Hoge Macht: De met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen hebben een beduidend hogere machtsoutput dan luchtgekoelde machines. Dit maakt tot hen een uitstekende optie om dikke of sterke materialen te lassen.

 

2. Uitgebreid rechtcyclus: De met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen hebben een uitgebreid rechtcyclus, welke middelen zij voor langere periodes kunnen in werking stellen zonder het oververhitten. Dit verbetert productiviteit en efficiency, die tot hen maken een betere optie voor larger-scale lassentoepassingen.

 

3. Hoge Precisie: De met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen bieden hoge precisie en nauwkeurigheid aan, die tot hen maken een uitstekende optie om met gevoelige of ingewikkelde materialen te werken.

 

Nadelen:

 

1. Hoge Kosten: De met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen zijn duurder dan luchtgekoelde machines. Dit is omdat zij een complexer koelsysteem vereisen om optimale prestaties te handhaven.

 

2. Lagere Portabiliteit: De met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen zijn omvangrijker en zwaarder dan luchtgekoelde machines. Dit maakt hen minder draagbaar en kan een nadeel zijn wanneer het werken in verschillende plaatsen.

 

3. Hoog Onderhoud: Aangezien de met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen een complexer koelsysteem vereisen, zijn zij uitdagend om te handhaven. Dit kan hogere onderhoudskosten en een complexer opstellingsproces betekenen.

 

Conclusie:

 

Samengevat, hangt de keus tussen de luchtgekoelde en met water gekoelde handbediende machines van het laserlassen van de eisen van de gebruiker en de toepassing af. Terwijl de luchtgekoelde machines lichtgewicht zijn, draagbaar, en gemakkelijk te handhaven, kunnen zij niet voor hogere machtstoepassingen geschikt zijn. Anderzijds, bieden de met water gekoelde machines meer macht, een uitgebreid rechtcyclus, en hoge precisie aan, maar zij komen met hogere kosten en een ingewikkeldheid van onderhoud. Daarom is het essentieel om pros te evalueren - en - cons. van elke optie alvorens welke aan gebruik in uw lassentoepassingen te beslissen.